Ako si vybrať správnu priadzu?

Začínate s háčkovaním či pletením a nevyznáte sa v priadzi? V našej ponuke máme síce len základné priadze, ale svojím zložením a farebnou škálou uspokoja aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Poďme sa im teda pozrieť na zúbok :-)

 

Ak chcete vyrábať hračky, čiapočky, svetríky, bytové doplnky, mali by ste siahnuť po priadzi od YarnArt Jeans.

Niť je pomerne tenká, mäkká, mierne zamatová, dobre krútená, nežmolkuje a neplstnatí. Po praní nestrácajú výrobky vyrobené z tejto priadze svoj vzhľad. Je tiež potrebné poznamenať, že táto priadza je považovaná za hypoalergénnu a je vhodná pre deti aj dospelých. Vo svete amigurumi (háčkovaná alebo pletená hračka) je táto priadza nespochybniteľným lídrom a pomôže vám uvoľniť potenciál vašich neobmedzených nápadov!

Klbko priadze Jeans má hmotnosť 50 g, návin 160 m a zloženie 55% bavlna, 45% akryl.

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 3-4.

 

 

Ak chcete vyrábať svetríky, čiapočky, vesty, sukne, šaty, letné topiky, hrkálky, hračky pre bábätká,  moderné taštičky či peňaženky, stiahnite po bavlnenej priadzi od YarnArt Ideal

Mäkká bavlnená priadza má bohatú škálu farieb, je veľmi príjemná na tele s chladivým efektom. Vďaka jej hladkosti na nej dokonalo vyniknú jednoduché i zložité vzory. Priadza je hypoalergénna a môže byť odporúčaná na oblečenie pre batoľatá a pre ľudí s citlivou pokožkou. 

Klbko má hmotnosť 50 g a návin 170 m.

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 3.

 

 

Ak chcete vyrábať svetríky, blúzky, detský odev či deky zvoľte si akrylovú  priadzu od YarnArt Super Perlee

Má široké využitie najmä v teplom jarnom a letnom období. Je vyrobená zo 100% akrylu. Klbko má 100 g a návin 400 m.

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 3-4.

 

Ak chcete vyrábať mäkkučké plyšové čiapky, čelenky, detské svetre, deky, hračky, šály a nákrčníky, vesty, deky, vankúše, ideálna  je ženilková priadza od YarnArt Dolce

Dolce je jemná a hebká, zároveň odolná, príjemne mäkká a hrejivá. Zloženie tejto priadze tvorí 100 % mikropolyester.

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 4,5-6,5.

 

Ak chcete vyrábať farebné šály, šatky, plédy, pončá, svetríky, tuniky, vesty, čiapky, vyberte si priadzu od YarnArt Flowers

Skladá sa z 55% bavlny a 45% polyakrylu. Klbko má 250 g a návin 1000 m. Je to príjemná zmiešaná priadza spletaná zo štyroch nitiek. Jej farebné prechody - degradé - sú stredne dlhé až dlhé s jemnými, postupnými prechodmi farieb do seba. Krásne farby najlepšie vyniknú na hladkej jednoduchej pletenine alebo na jednoduchých vzoroch.

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 2,5-3.

 

 

Ak chcete vyrábať pufy, koberce, podložky, prestierania, koše, košíčky, obaly, batohy, tašky a kabelky, siahnite po priadzi od YarnArt Macrame Cord 3 mm.

Tieto bavlnené šnúry sú krásne tkané, veľmi jemné a hladké na dotyk. Vďaka prídavku polyesteru získavajú šnúry výrobcu YarnArt prvotriednu kvalitu a odolnosťKlbko má 250 g a návin 85 m.  Obsahujú 60 % bavlnu, 40 % polyester, viskózu. 

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 7-8.

 

Ak chcete vyrábať spoločenské kabelky, peňaženky, tašky či prestierania, zvoľte si polyesterovú priadzu od YarnArt Macrame 2 mm

Ide o lesklú, tenkú, šnúrkovú priadzu zo 100% polyesteru. Je pevná a odolná.  Hmotnosť  má 90 g a celkovú dĺžku návinu 130 m.

Odporúčaná veľkosť ihlíc/háčika je 4. 

 

Teraz Vám už nič nebráni chytiť háčik či ihlice a pustiť sa do práce!

Nezabudnite tento článok prezdieľať medzi priateľmi :-)

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.